Blok czekoladowy - przepis. Przepisy na Desery, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Blok czekoladowy
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Mleko w proszku (opakowanie 0,5 kg);
3/4 szklanki cukru (lub mniej lub więcej - jak kto lubi);
kostka margaryny;
4 łyżki kakao;
garść orzechów włoskich;
herbatniki 300 dag.
Sposób przyrządzenia:
Margarynę roztopić na wolnym ogniu razem z cukrem. Mleko w proszku wsypać do miski i wymieszać z kakao. Powoli wlać roztopiony tłuszcz. Wszystko energicznie mieszać. Dodać orzechy i herbatniki. (Można również przyrządzić w wersji z ryżem preparowanym lub suszonymi owocami). Uformować kostkę i wsadzić do naczynia lub na blachę. Poczekać do wystygnięcia. Jeżeli chcemy by masa była bardziej "miekka" można dodac nieco więcej tłuszczu lub wsypać mniej dodatków.
SMACZNEGO :)
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.