Artika, moniczka81, oliwka, Sanne i inni (w sumie: 11) rozsmakowali się w tym!
1. W garnuszku, na małym ogniu roztapiamy masło wraz z kostkami czekolady mieszając od czasu do czasu a następnie zostawiamy do przestudzenia.
2. Kawę, kakao, cukier waniliowy, mleko i śmietanę dokładnie wymieszać razem.
3. Jajka ubijamy w całości razem z cukrem i cukrem waniliowym przez ok 8-10min aż do uzyskania puszystej jasnej masy. Dodajemy masło z czekoladą oraz kawę z kakao i dokładnie mieszamy.
Na koniec dokładamy przesianą mąkę z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia składników.
Ciasto pieczemy w temperaturze 160 stopni przez ok 30 min w małej tortownicy lub małej kwadratowej formie (należy sprawdzić patyczkiem czy ciasto do niego nie przywiera).
W między czasie ubijamy śmietanę mikserem, dodajemy śmietanfixa a pod koniec cukier puder. Ubitą połączyć z serkiem mascarpone i częścią startej czekolady.
Ciasto przekładamy następująco: ciasto - masa - trochę startej czekolady - maliny - masa - ciasto - masa starta czekolada.
Wychodzi wyjątkowo smaczne ciasto, które znika błyskawicznie ;)
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.