Babeczki z pianką - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Mąka pszenna, masło/margaryna, cukier, jajko, masa krówkowa, kremówka, żelatyna
Sposób przyrządzenia:
Babeczki z pianką kajmakową... Wspaniała rzecz, takie małe, a cieszy. Zrobiłam je na kiermasz ciast.
Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić przez min. 1 godzinę. Następnie rozwałkować na stolnicy i wyciąć koła odrobinę większe niż foremki. Ciastem wykleić wysmarowane tłuszczem foremki. Spód nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 180 st.C przez ok. 15 minut.
Żelatynę rozpuścić w wodzie (ok. 1/2 szklanki). Wymieszać ją z masą krówkową. Śmietanę ubić i delikatnie wmieszać w masę krówkową.
Babeczki napełnić masą i dowolnie ozdobić - ja ozdobiłam żelkami-malinkami. W wersji dla dorosłych można dodać maliny namoczone w wódce.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.