lukas2007, Annajakubczak.82, Babcia Ania, anulamała i inni (w sumie: 6) rozsmakowali się w tym!
Wodę gotować z ryżem kilka minut, następnie dodać mleko. Z wanilii wyskrobać nasiona i wszystko dodać do ryżu.Gotować ryż na małym ogniu do momentu aż zacznie się rozpadać. Przełożyć do miski i dobrze wystudzić.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wymieszać z zimnym ryżem dodając aromat migdałowy oraz całe i posiekane migdały.
Wiśnie zagotować z 250 ml wody jeśli mamy z kompotu to wody dodać tylko tyle żeby razem ze sokiem było 250 ml. W pozostałej wodzie rozpuścić mąkę i dodać do wiśni całość zagotować.
Ryż przełożyć do pucharków, polać wiśniami i udekorować migdałami.
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.