6 - 7 paczek zwykłych herbatników w zależności jaka blaszka
1 opakowanie kremu waniliowego
1 opakowanie kremu czekoladowego
1 opakowanie śnieżynki, bitej śmietany lub opakowanie kremówki
gorzka czekolada do dekoracji lub wiórka czekoladowe
mleko
Na dno blaszki układam warstwę herbatników następnie robię krem waniliowy według przepisu na opakowaniu i go rozsmarowuję na warstwie herbatników. Ponownie układam herbatniki na kremie i tym razem robię krem czekoladowy tak jak na opakowaniu i go rozkładam na drugiej warstwie herbatników. Następnie układam trzecią warstwę herbatników, robię śnieżynkę lub bitą śmietanę według przepisu zamieszczonego na torebce i rozkładam równomiernie na trzeciej warstwie herbatników. Posypuję ją wiórkami czekoladowymi lub tarkuję gorzką czekoladę posypując po całej powierzchni ciasta.
Ja do kremu by był bardziej "zwarty" dodaję po 1 dużej łyżce masła.
Ciasto wkładam do lodówki przykrywając je folią. Powinno ono tam stać aż do ostatniego okruszka...
Życzę SMACZNEGO !!!