Ciasto tzw.3BIT

Składniki

6 - 7 paczek zwykłych herbatników w zależności jaka blaszka

1 opakowanie kremu waniliowego

1 opakowanie kremu czekoladowego

1 opakowanie śnieżynki, bitej śmietany lub opakowanie kremówki

gorzka czekolada do dekoracji lub wiórka czekoladowe

mleko

Sposób przyrządzenia

Na dno blaszki układam warstwę herbatników następnie robię krem waniliowy według przepisu na opakowaniu i go rozsmarowuję na warstwie herbatników. Ponownie układam herbatniki na kremie i tym razem robię krem czekoladowy tak jak na opakowaniu i go rozkładam na drugiej warstwie herbatników. Następnie układam trzecią warstwę herbatników, robię śnieżynkę lub bitą śmietanę według przepisu zamieszczonego na torebce i rozkładam równomiernie na trzeciej warstwie herbatników. Posypuję ją wiórkami czekoladowymi lub tarkuję gorzką czekoladę posypując po całej powierzchni ciasta.

Ja do kremu by był bardziej "zwarty" dodaję po 1 dużej łyżce masła.

Ciasto wkładam do lodówki przykrywając je folią. Powinno ono tam stać aż do ostatniego okruszka...

Życzę SMACZNEGO !!!{#eat}