Bakłażan z makaronem - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Bakłażan z makaronem
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Składniki:
Makaron gwiazdka – 250g
Bakłażan – 3 szt.
Cebula – 2 szt.
Masło – 3 łyżki
Czosnek – 4 ząbki
Sól, pieprz, zioła prowansalskie
Sposób przyrządzenia:
Makaron gotujemy wdgług wskazówek na opakowaniu.Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Bakłażany przekrajamy wzdłuż, z 3ch wydrążamy środki. Wszystkie środki i jedna połówkę kroimy w kostke ipodsmażamy razem z cebulą. Dokładamy makaron ipokrojony czosnek. Całość doprawiamy do smaku. Tak przygotowany farsz wkładamy do wydrążonych połówek bakłażana i pieczemy w blaszce 180st. C przez około 30 min.
Przepis poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy - Robert Muzyczka
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.