1 . Bakłażany obieramy i kroimy w plasterki . Solimy i odstawuamy na 20 minut . Osączamy . Obtaczamt w mące , smażymy na 2 łyżkach oleju .
Cebulę obieramy i kroimy . Szklimy na oleju . Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach . Dodajemy do cebuli . Dusimy około 5 minut ,doprawiamy .
3 . Śmietanę mieszamy z koncenyratem . Żółty ser i bryndzę ścieramy na tarce . W żaroodpornym naczyniu układamy warstwami : 1/3 plastrów bakłażanów , 1/3 śmietany oraz 1/3 serów . Czynność dwukrotnie powtarzamy . Posypujemy posiekaną kolendrą . Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni C .
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.