10 średnich,lekko podgotowanych ziemniaków
500g mięsa mielonego-drobiowego
20 dag. pieczarek
30 dag. startego zółtego sera-mi najlepiej odpowiada Orzeł lub Podlaski.
Sos musztardowy-musztarda delikatesowa,odrobina masełka i soku z cytryny.
Szczypiorek.
Przyprawy-sól,pieprz,majeranek.
Słowo Grill kojarzy mi się z totalną rozpustą kulinarną i z czasem w którym liczy się dobre towarzystwo oraz pyszne jedzenie.Każdemu smakuje co innego,jedni wolą zwykłe kiełbaski a inni grillują bardziej wyszukane potrawy-moja jest mniej więcej po środku:).
Ziemniaki należy wstępnie podgotować-by przyśpieszyć proces grillowania.Następnie przekroić czubek ziemniaka i delikatnie wydrążyć wnętrze.Mięso mielone drobiowe najlepiej jeśli byłoby własnej produkcji-bo tylko wtedy mamy pewność co wkładamy do ust:)przyprawić solą,pieprzem,majerankiem i połączyć z pokrojonymi na drobno pieczarkami a także z odrobiną startego sera żółtego.Po połączeniu faszerujemy ziemniaki do 3/4 resztę wypełniamy serem.Ustawiamy wszystko na grillu na tacce aluminiowej lub po prostu na ruszcie i czekamy aż ziemniaczki zaczną cudownie skwierczeć:). Na koniec polewamy wszystko sosem musztardowym i posypujemy szczypiorkiem.
Danie to smakuje każdemu a mojemu synkowi chyba najbardziej.Szczerze polecam.