W garnku przygotować marynatę z szkl. oliwy, natki, soli, soli selerowej, rozmarynu, chilli i pieprzu. Mięso posmarować marynatą i zostawić na ok. 20 minut. Pozostałą oliwą natłuścić kratkę do grillowania i piec mięso po ok.6 minut z każdej strony. Podawać z papryką i pomidorami z grilla.
Odkąd pamiętam na różnych uroczystościach ,,rodzinna'' potrawa musiała się znajdować.W moim domu jest już taka tradycja,że bez tej potrawy grill/ognisko się nie odbędzie!
Jak można nie spróbować tak pysznej baraniny!Nawet moje pociechy jedzą,aż im się uszy trzęsą :D
Pyszny smak,chrupiąca skórka,nikt się temu nie oprze!
Sprawdzone,mega doprawione,w sam raz na Twoją okazję!
Polecam!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.