Ciasto francuskie z pomidorami - przepis. Przepisy na Francuskie, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Ciasto francuskie z pomidorami
Ciasto francuskie z pomidorami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- ciasto francuskie w rolce
- pomidory – ok. 5 sztuk
- ser mozarella
- sos serowy, np. Tarsmak
- świeże oregano
- pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i wyłożyć na lekko natłuszczonej blaszce. Na ciasto położyć plastry mozarelli, pokrojonego pomidora i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Upiec w piekarniku w temperaturze 200°C do uzyskania złotego koloru. Podawać polane sosem serowym i gałązkami świeżego oregano.
Autorem przepisu jest Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.