Zupa ze świeżych szparagów z krajanką - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Zupa ze świeżych szparagów z krajanką
Zupa ze świeżych szparagów z krajanką
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
-Międzybrodzki Makaron krajanka – 250g
- wiązka białych szparagów
- woda - 0,75l
- sos sojowy - 1 łyżeczka
- śmietanka słodka 18% -100ml
- śmietana kwaśna 18% - 100ml
-masło - 1 łyżka
-mąka - 1 łyżeczka
- sól, cukier, biały pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
- Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
- Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały.
- Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło.
- Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć.
- Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.