wojcicka88 rozsmakował(a) się w tym!
Kotlety rozbić. Doprawić solą,pieprzem, czosnkiem, majerankiem i spora ilością przyprawy do mięs knorr. Następnie przygotować szparagi ( czyli odłamać zdrewniałe końce). Ser pokroić w słupki tak by zmieścił się do kotleta. Dwie sztuki szparagów i sera położyć na brzegach kotleta następnie zawijać w roladki. Roladki te obwinąć plastrem polędwicy sopockiej. Wykałaczkami umocnić całą strukturę tak by nie było przecieków. Rozbełtać dwa jajka doprawione lekko Vegetą . Następnie obtoczyć powstałe roladki w jajku i w mące. Obsmażyć roladki na patelni z olejem. Gdy będą dobrze zarumienione podlać je wodą z rozrobioną wcześniej kostką rosołową (wołową) i dusić pod przykryciem. obrać i posiekać w piórka cebulę. Dodać ją do duszącego się miesa. Gdy roladki bedą już miękkie dodać sos pieczeniowy ciemny. Podawać z młodymi ziemniakami i koperkiem oraz surówką zależnie od upodobania . Smacznego
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.