Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie.Cukinię zetrzeć na grubych oczkach podsmażyć ją razem z posiekaną cebulką na oliwie.
Wysypać ugotowaną kaszę dodać do niej podsmażoną cukinię i przyprawić do smaku solą,pieprzem i papryka.
Paprykę odciąć od góry oczyścić z nasion włażyć farsz z kaszy do środka i nakryć odciętą góra.Położyć na blaszkę posmarować oliwą i piec w piekarniku aż papryka zmięknie(ok 40 min w temp 170*C).
Papryczki można podawać z sosem pieczarkowym lub pomidorowym dla tych którzy lubią mięsne potrawy można przyrządzić farsz z dodatkiem miesa mielonego (uprzednio podsmażonego).A dla tych co nie lubią kaszy można ją zastąpić ryżem :).
ŻYCZĘ SMACZNEGO!!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.