Szybkie rożki z truskawkami.

Składniki

Dwa opakowania ciasta francuskiego.
24 sztuki truskawek
1 paczka cukru waniliowego z cynamonem
cukier trzcinowy
Cukier puder do posypania

Sposób przyrządzenia

Arkusz ciasta dzielimy na 12 kwadratów. Pionowo 4 rżedy, poziomo trzy. 

Każdy kwadrat posypujemy po środku cukrem waniliowym z cynamonem.

Na środek kładziemy 2 połówki truskawki

Posypujemy cukrem trzcinowym. 

Zawijamy dolną i górną krawędź. 

Układamy na blaszce wysmarowanej masłem i posypanej mąką. Nie smarujemy jajkiem. 

Pieczemy w temp. 180 stopni kilkanaście minut.

Zdejmujemy jeszcze ciepłe ( lepiej odchodzą)

gdy ostygną posypujemy przez sitko cukrem pudrem zmieszanym z pozostałym cukrem waniliowym. 


Smacznego!!!!