Karkówka inaczej.

Składniki

1 kg karkówki.
1 kg młodych ziemniaków
1 peczek młodej włoszczyzny i dodatkowo kilka młodych marchewek.
2 garście fasolki szparagowej
2 kalarepki
1 młoda cebula i ząbek czosnku
sól i pieprz ziołowy do smaku.
Koperek lub zielona pietruszka do posypania gotowej potrawy.

Sposób przyrządzenia

Karkówkę pokroić w dużą kostkę , posypać pieprzem, solą , dodać trochę oleju i wymieszać. Przykryć i przetrzymać w lodówce . Można nawet całą noc. 


Wrzucić mięso do brytfanny, dodać  ziemniaki pokrojone w grubą kostkę i oczyszczone i pokrojone grubo warzywa.

Przykryć pokrywką i dusić w piekarniku około 2 godzin.

Po wyłożeniu na talerze posypać koprem albo zieloną pietruszką. 


Smacznego!!!