Młode pory duszone w maśle. - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Młode pory duszone w maśle.
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Młode pory 2 szt na osobę.
Garść rodzynek ( może byc też i więcej - ja tak dodaję )
Łyżka tymianku a jeszcze lepiej łyżka świeżego oddzielonego z gałązki.
1/2 kostki masła
Sól i pieprz biały do smaku
Sposób przyrządzenia:
Oczyszczone pory - tylko białe i lekko zielone części kroimy na około 7cm kawałki.
Do rondelka wkładamy masło i rozpuszczamy je. Dokładamy pory , rodzynki i tymianek.
Lekko przysmażamy , dodajemy odrobinę wody i dusimy. Wystarczy 10-15 minut. Solimy i posypujemy białym pieprzem.
Są przepyszne jako przystawka albo danie kolacyjne z bagietką.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.