Roladki drobiowe z młodą kapustą i szparagami.

Składniki

Duże piersi z kurczaka lub filet z indyka
Młoda kapusta
Kilka obgotowanych szparagów.
Szczypior
Sól, pieprz
Smietanka do sosu
Dużo koperku.

Sposób przyrządzenia

Piersi z kurczaka wytłuc formując zgrabne placuszki.

Kapustę krótko podgotować i oddzielić liście.

Na liść położyć plaster mięsa. Posypać solą i pieprzem. 

Położyć 1 sztukę szparaga i gałązkę szczypiorku i kopru.

Zwinąć w rulon i spiąć wykalaczką.

Obtoczyć w mące lub w mące kukurydzianej i podsmażyć na maśle.

Zalać bulionem i dusić 1/2 godziny.

Wyjąć roladki i zagęścić mąką  lub mąką kukurydzianą sos. Dodać smietankę . Włożyć roladki I chwilkę poddusić. Wsypać dużo kopru i zamieszać. 

Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem. 


Smacznego!!!