Duże piersi z kurczaka lub filet z indyka
Młoda kapusta
Kilka obgotowanych szparagów.
Szczypior
Sól, pieprz
Smietanka do sosu
Dużo koperku.
Piersi z kurczaka wytłuc formując zgrabne placuszki.
Kapustę krótko podgotować i oddzielić liście.
Na liść położyć plaster mięsa. Posypać solą i pieprzem.
Położyć 1 sztukę szparaga i gałązkę szczypiorku i kopru.
Zwinąć w rulon i spiąć wykalaczką.
Obtoczyć w mące lub w mące kukurydzianej i podsmażyć na maśle.
Zalać bulionem i dusić 1/2 godziny.
Wyjąć roladki i zagęścić mąką lub mąką kukurydzianą sos. Dodać smietankę . Włożyć roladki I chwilkę poddusić. Wsypać dużo kopru i zamieszać.
Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem.
Smacznego!!!