Makaronowa zapiekanka w 6 krokach!
Składniki
Międzybrodzki Makaron np. świderki, pierożek lub kolanko – 250g
Suszony majeranek – 3-4 łyżeczki
Suszona, słodka papryka – 1 łyżeczka
Pomidory – 3 szt.
Ser np. parmezan
Sposób przyrządzenia
- Makaron gotujemy al. dente, następnie odcedzamy i przekładamy na żaroodpornego naczynia.
- Pomidory zalewamy wrzątkiem na 10 minut
- Makaron doprawiamy majerankiem, czosnkiem i papryką
- Pomidory po 10 minutach schładzamy zimną wodą, ściągamy skórkę, kroimy w kostkę, a następnie układamy na makaronie kolejna warstwę z nich
- Ser ścieramy na tarce i kładziemy jako 3cią warstwę. Jako ilość zależy od naszego uznania.
- Pieczemy pod przykryciem w 200 stopniach przez ok. 30 minut
Życzymy smacznego!
Przepis polecają Międzybrodzkie Makarony