Margarynę pokroić i szybko zagnieść z pozostałymi składnikami. Podzielić na dwie nierówne części, zawinąć w folię i schować do lodówki. Przygotować blachę o wymiarach 33/20 cm. Wyłożyć blachę większą częścią ciasta, można zetrzeć na tarce. Podpiec ok. 15 min. w piekarniku i odstawić do wystygnięcia.
Kiedy podpieczony spód jest już zimny, ubić białka. Po ubiciu na sztywno, powoli, łyżka po łyżce dodawać cukier i cukier waniliowy. Następnie powoli wsypać proszek budyniowy, miksując przez cały czas. Strużką miksując powoli, do połączenia składników. Ubitą pianę przełożyć na podpieczony spód. Na pianie ułożyć pokrojony w kostkę rabarbar, na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta. Piec w temperaturze 190 stopni przez 40 min. Wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.