Faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowym - przepis. Przepisy na Dania z grilla, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowym
Faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowym
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- 4 filety z kurczaka (każdy po ok. 150 g)
- 2 kulki sera mozzarella
- 3-4 pomidory suszone z oliwy
- olej
- świeża bazylia i rozmaryn
- sól, pieprz do smaku
- Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak
Sposób przyrządzenia:
Fileta z kurczaka rozciąć tak, aby powstała kieszonka. Do środka włożyć połowę kulki mozzarelli, pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz posiekane zioła. Doprawić do smaku solą, pieprzem i spiąć szpatułką do szaszłyków. Tak przygotowane filety wysmarować odrobiną oleju i grillować na ruszcie z obu stron po ok. 10 min. Podawać z pikantnym Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.