Faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowym - przepis. Przepisy na Dania z grilla, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowym    
 
    
        Faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowym
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 4 filety z kurczaka (każdy po ok. 150 g)                              
- 2 kulki sera mozzarella           
- 3-4 pomidory suszone z oliwy  
- olej  	
- świeża bazylia i rozmaryn
- sól, pieprz do smaku
- Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Fileta z kurczaka rozciąć tak, aby powstała kieszonka. Do środka włożyć połowę kulki mozzarelli, pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz posiekane zioła. Doprawić do smaku solą, pieprzem i spiąć szpatułką do szaszłyków. Tak przygotowane filety wysmarować odrobiną oleju i grillować na ruszcie z obu stron po ok. 10 min. Podawać z pikantnym Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.
 
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.