- kura rosołowa (ok. 1,5 kg) – 1 szt.
- wołowina rosołowa - 0,5 kg
- woda – 4 l
- marchew - 300 g
- pietruszka – 200 g
- seler – 150 g
- mały por – 1 szt.
- cebula – 1 szt.
- mały pęczek koperku
- sól, sos sojowy jasny do smaku
- Makaron Międzybrodzki Krajanka – 1 opakowanie
- natka pietruszki - 3-4 gałązki
Do garnka z wodą wkładamy przygotowaną kurę, wołowinę oraz obrane warzywa. Należy wszystko posolić i gotować na wolnym ogniu około 1,5 godziny. Aby uzyskać lepszy smak dodajemy przed końcem gotowania mały pęczek koperku oraz podsmażoną na złoto cebulę. Rosół doprawiamy sosem sojowym. W tym samym czasie gotujemy Makaron Międzybrodzki typu krajanka według zaleceń na jego opakowaniu, a później hartujemy w zimnej wodzie. Gotową zupę podajemy z makaronem oraz pokrojoną natką pietruszki.