dpczajkowscy rozsmakował(a) się w tym!
1. Gotujemy obrane ziemniaki, jednak mają być dość twarde.
2. Kroimy pieczarki i podsmażamy na oleju, solmy do smaku, dodajemy, drobno posiekaną cebulę, a gdy pieczarki nabiorą już ciemniejszego koloru, wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, i tak smażymy wszystko razem, doprawiamy oregano do smaku.
3. W między czasie gotujemy białą kiełbasę, później kroimy ją na plasterki lub w kostkę (jak kto woli), i podsmażamy na oleju, aż do zarumienia po obu stronach.
4. Kroimy ziemniaki w plasterki.
5. Smarujemy naczynie żaroodporne masłem.
6. Układamy w naczyniu plasterki ziemniaków, kiełbasę, na to dodajemy pieczarki z papryką i cebulką, a potem posypujemy żółtym serem, aby póżniej znów powtózyć ną czynność. Na sam wierzch układamy ziemniaki, i obficie posypujemy serem.
7. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni, na około 40 minut.
SMACZNEGO!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.