Jaja faszerowane w skorupce z migdałami - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Jaja faszerowane w skorupce z migdałami
Jaja faszerowane w skorupce z migdałami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
8 jaj,cebula, pęczek kopru, 1 łyżka śmietany, sól,pieprz,60g płatków migdałowych,kiełki brokuł olej do smażenia.
Sposób przyrządzenia:
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Ostrożnie przekrajmay nożem uważając aby nie uszkodzić skorupki,wyjmujemy żółtka i białka rozdrabniamy,cebulkę siekamy wraz z koprem na drobno wrzucamy do białek i żółtek,dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Na patelni przyrumienić płatki migdałowe.Nakładamy farsz do skorupek, wierzch posypujemy płatkami migdałowymi i dociskamy. Jajka smażymy na tłuszczu na złoty kolor. Dekorujemy kiełkami brokuł.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.