"PISANKI" w majonezie

Składniki

4 jajka
4 pomidory
2-3 łyżki groszku konserwowego
szczypiorek
koperek
cebulka dymka
sól i pieprz.
majonez

Sposób przyrządzenia

Jaja ugotować na twardo,obrać,że skorupki,ostudzić.
Pomidorki mniej więcej w wielkości jajek (idealnie gdy mamy pomidory te nieco podłużne)opłukać,usunąć szypułki i twarde części,uważając aby nie uszkodzić pomidorów.Ostrym nożem i zdecydowanymi ruchami pokroić i jajka i pomidory w grubsze plastry.Krążki posolić i oprószyć pieprzem.Krążki układać na przemian w kształt jajka.Aby się skleiły smarować lekko majonezem i związać szczypiorkiem.Majonez połączyć z groszkiem i z drobno posiekaną cebulką dymką.Majonez wyłożyć na półmisek,ułożyć na nim powstałe kolorowe jajka,ozdobić zieleniną: szczypiorkiem,natką pietruszki czy koperkiem.