Jajka w skorupkach z migdałami. - przepis. Przepisy na Potrawy z jajek, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Jajka w skorupkach z migdałami.
Jajka w skorupkach z migdałami.
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 4 jajka ugotowane na twardo
• Surowe jajko
• 5 dag płatków migdałowych
• Łyżka kremówki 30%
• Gałka muszkatołowa
• Sól, pieprz
• Masło do smażenia
• Posiekany pomidor
• Łyżka posiekanej bazylii
• Łyżeczka oliwy
Sposób przyrządzenia:
- Jajka na twardo przekrój na pół bardzo ostrym nożem, tak by jak najmniej uszkodzić skorupki. Wyjmij żółtko i białko. Ugnieć widelcem lub drobno posiekaj.
- Połowę płatków migdałowych posiekaj i dodaj ze śmietaną oraz surowym jajkiem do jajek na twardo. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
- Nadziej skorupki i panieruj w pozostałych płatkach. Usmaż na maśle na złoty kolor.
- Pomidor wymieszaj z bazylią, oliwa i szczyptą soli. Podawaj z jajkami.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.