Jajka faszerowane łososiem. - przepis. Przepisy na Potrawy z jajek, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Jajka faszerowane łososiem.
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 200 g wędzonego łososia
• 8 jajek
• 1 czerwona cebula
• Opakowanie kiełków rzodkiewki
• 3 gałązki koperku
• Sok z połowy cytryny
• Kolorowy pieprz
Sposób przyrządzenia:
- Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Łososia pokroić na małe kawałki. Drobno posiekaną cebulę wymieszać z koperkiem (jedną gałązkę pozostawić do dekoracji). Przyprawić sokiem z cytryny i pieprzem.
- Jajka przekroić na pół. Wyjąć żółtka. W ich miejsce nałożyć porcję farszu łososiowego. Połówki jajek ułożyć na talerzu wyłożonym kiełkami. Udekorować koperkiem.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.