Duet z jajek faszerowanych. - przepis. Przepisy na Potrawy z jajek, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Duet z jajek faszerowanych.
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 8 jajek
• 4 rzodkiewki
• ½ świeżego ogórka
• 1łyżka majonezu
• 2 łyżki kukurydzy konserwowej
• 1 łyżka keczupu
• 3 plasterki wędzonej szynki
• Szczypta papryki
• Sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
· Jajka ugotować na twardo w mocno osolonej wodzie, dzięki temu łatwiej je będzie obrać. Następnie ostudzić, zdjąć skorupki. Przeciąć wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka.
· Rzodkiewki i ogórek umyć, zetrzeć na tarce do warzyw lub drobno posiekać. Dodać 4 żółtka i majonez, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Farsz nałożyć do 8 połówek jajek.
· Szynkę drobno posiekać, dodać kukurydzę i keczup, pozostałe żółtka jajek, doprawić solą i papryką, wymieszać. Farsz nakładać do pozostałych połówek jajek.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.