BIAŁA KIEŁBASA W CIEŚCIE Z SOSEM MAJONEZOWO-CZOSNKOWYM - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
BIAŁA KIEŁBASA W CIEŚCIE Z SOSEM MAJONEZOWO-CZOSNKOWYM
BIAŁA KIEŁBASA W CIEŚCIE Z SOSEM MAJONEZOWO-CZOSNKOWYM
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 1 kg cienkiej białej kiełbasy
• opakowanie ciasta francuskiego
• 2 jajka
NA SOS:
• ½ szklanki majonezu
• łyżka jogurtu naturalnego
• 2 ząbki czosnku
• Sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Czosnek obrać i przetrzeć przez praskę. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Kiełbasę owinąć ciastem. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Ponacinać ciasto co 2-3 cm. Jajka roztrzepać posmarować ciasto (można też posypać kminkiem). Kiełbasę w cieście piec ok. 30 minut w temperaturze 200oC. Ułożyć dekoracyjnie na talerzu. Podawać na gorąco z dodatkiem sosu majonezowo-czosnkowego.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.