JAJKA FASZEROWANE SZPINAKIEM - przepis. Przepisy na Potrawy z jajek, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
JAJKA FASZEROWANE SZPINAKIEM
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 6 jajek
• 20 dag szpinaku
• 4 łyżki startego żółtego sera
• 1 łyżeczka słodkiej papryki
• ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
• Masło, dowolne kiełki
• Sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz, przetnij wzdłuż, po czym wydrąż żółtko.
Szpinak umyj, oczyść i podsmaż na maśle. Dopraw do smaku solą i pieprzem i pozostaw do ostygnięcia.
Ostudzony szpinak i żółtka posiekaj. Dodaj starty ser oraz przyprawy (słodką paprykę i gałkę muszkatołową). Dokładnie wymieszaj. Farsz nakładaj na wydrążone jajka, podawaj z kiełkami.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.