Gotowe ciasto francuskie.
Owoce sezonowe. Pyszne są z malinami i truskawkami. Z jabłkiem albo z marmoladą o smaku różanym.
Cukier puder zmieszany z waniliowym.
Cynamon.
Jajko.
Masło do wysmarowania blachy.
Bułka tarta do wysypania blachy.
Przygotowujemu owoce. Jeżeli będą to jabłka to kroimy je na ósemki.
Ciasto francuskie kroję na dwanaście części. Na każdej kładę owoce. Zawijam i kładę na blachę. Na jednej zmieszczą się wszystkie 12 sztuk. Cistka smaruję jajkiem i posypuję brązowym cukrem. Jabłkowe posypuję cynamonem. Piekę aż do zrumienienia. Zdejmuję łopatką jeszcze ciepłe i posypuję dużą ilością cukru pudru. Mam dwie blachy więc robię ciastka z dwóch rulonów ciasta francuskiego. Wychodzi 24 sztuki pyszności.