Mięso oczyść, opłucz i osusz. Ostrym nożem natnij w szynce dość szeroką kieszeń. Natrzyj mięso z zewnątrz i od środka solą i pieprzem.
Szpinak rozmroź i pozostaw na sicie do całkowitego osączenia. Ser feta pokrój w niewielką kostkę. Obierz, posiekaj cebulę i czosnek. Papryczkę chilli oczyść z nasion, pokrój w kosteczkę. Warzywa przesmaż na oleju.
Fetę przełóż do miski, dodaj posiekany szpinak, przesmażone warzywa, jajko, bułkę tartą i parmezan. Masę wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i gałką. 1/3 przygotowanego farszu odłóż. Resztą napełnij wyciętą kieszeń i zepnij wykałaczkami. Mięso ułóż w brytfannie, obłóż pozostałym szpinakiem i umieść całość w rękawie do pieczenia. Piecz ok. 1,5 godz. w 200oC.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.