• 70 dag mięsa mielonego wieprzowego
• 6 kawałków parzonej białej kiełbasy
• 6 liści kapusty pekińskiej
• 2 jajka
• 1 kajzerka
• 1 szklanka mleka
• 23 łyżki bułki tartej
• ½ papryki czerwonej
• 1 szklanka bulionu
• Po ½ łyżeczki słodkiej papryki i majeranku
• Sól, pieprz, olej
Liście kapusty sparzyć wrzątkiem i owinąć białą kiełbasę.
Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułka tartą, dodać przyprawy do smaku oraz odciśnięta kajzerkę. Dobrze wyrobić masę.
Masę mięsną podzielić na 6 części, uformować placki o grubości pół cm. Na środku każdego ułożyć kiełbasę zawiniętą w kapustę, zwinąć roladki.
Na patelni rozgrzać olej. Obsmażyć na nim roladki ze wszystkich stron na rumiano. Przełożyć do rondla, wlać bulion. Posypać posiekana papryką, przykryć i dusić 10 minut. Przed podaniem pokroić na mniejsze części i przełożyć na talerz wyłożony sałatą.