CIASTO:
• 1 i ½ szklanki mąki
• ½ kostki margaryny
• ½ szklanki cukru
• 1 żółtko
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
MASA SEROWA:
• 1 kg sera śmietankowego
• 5 jajek
• 1 kostka masła
• 1 szklanka cukru pudru
• 2 opakowania budyniu waniliowego
PONADTO:
• 1 puszka gotowej masy makowej
Wymieszaj razem mąkę, margarynę, cukier, żółtko i proszek do pieczenia. Zagnieć ciasto, owiń w folię i włóż do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wylep ciastem blachę wyłożoną papierem do pieczenia i na 15 minut włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 200oC.
Masło utrzyj z cukrem pudrem, budyniami i 5 żółtkami, dodaj ser. Na koniec delikatnie wymieszaj z 5 białkami ubitymi na sztywną pianę.
Masę makową wyłóż na podpieczone ciasto. Na masę makową wyłóż masę serową. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC i piecz ok. 1 godzinę.