•	2 szklanki mąki
•	300 g  jogurtu naturalnego
•	3 jajka
•	półtorej szklanki cukru
•	100 ml oleju
•	2 łyżeczki proszku do pieczenia
•	tłuszcz i bułka tarta do formy
•	8 łyżek suszonej żurawiny
•	2 łyżki mąki ziemniaczanej
•	cukier puder do posypania
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać olej, jogurt naturalny i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sito. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą. Żurawinę wymieszać z mąką ziemniaczaną i delikatnie połączyć z ciastem. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec około 1 godziny w temperaturze 180°C. Upieczoną babkę posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.