Żelazna pasta jajeczna - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Żelazna pasta jajeczna
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
jajka 5 sztuk
natka pietruszki 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
rukola 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Świąteczna wersja podania jajek na sposób mniej kaloryczny i bardziej zdrowy. Pasta jajeczna bez majonezu, za to ze składnikami bogatymi w żelazo.
Jajka gotujemy na twardo.
Zieleninę myjemy, wrzucamy do blendera i drobno mielimy.
Dorzucamy do blendera obrane jajka i łyżkę masła.
Mielimy prawie na puch, mogą zostać pojedyncze większe kawałki jajek, nie szkodzi.
Doprawiamy odrobiną musztardy, solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.