Mniej tradycyjna wersja podania wielkanocnych jajek!
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Po ostygnięciu i obraniu kroimy po długości na pół.
Przygotowujemy farsz: cebulę obieramy i siekamy w drobniutką kostkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju i doprowadzamy do zeszklenia.
Następnie dodajemy pokruszone/pokrojone na małe kawałki kurki (na Wielkanoc korzystam z zamrożonych przeze mnie kurek, lekko obgotowanych/obsmażonych przed mrożeniem - wtedy nie będą gorzkie mimo, że mrożone).
Solimy,pieprzymy. Pod przykryciem powinny nam zmięknąć, a gdy będą miękkie zdejmujemy pokrywkę by wyparowała woda, a farsz lekko się przysmażył.
Z jajek wyjmujemy żółtka i na ich miejsce wkładamy farsz z kurek. Przyprawiamy listkami pietruszki.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.