Spód:
Masło rozpuścić. Ciastka rozdrobnić bardzo drobno, na piasek, następnie połączyć z roztopionym masłem i drobno posiekanymi batonikami. Tortownicę o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, masę ciasteczkową ułożyć na spodzie, dość mocno ugniatając. Schłodzić pół godziny w lodówce.
Masa serowa:
Mikserem połączyć twaróg z cukrem, kwaśną śmietaną, śmietaną kremówką, budyniem i ekstraktem z wanilii. Miksować aż powstanie gładka masa. Stopniowo wbijać jajka i dalej ucierać. Dodać posiekane batoniki i wymieszać.
Całość przelać do tortownicy z ciasteczkowym spodem. Piec około 60 - 70 minut w temperaturze 180oC. Schłodzić przez 3 godziny w lodówce, lub najlepiej przez całą noc.
Na wierzch:
Sernik przed podaniem posmarować masą z puszki, ozdobić posiekanymi batonikami.
Smacznego :)
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.