Świąteczny Pasztet - przepis. Przepisy na Pasztety, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Świąteczny Pasztet
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
600g mięsa wieprzowego np.szynki
250 g wątróbek drobiowych
200 g boczku wędzonego
100 g boczku w cienkich plastrach
1 mała czerwona papryka
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 duża cebula
3 jajka
2 łyżki oleju
3-4 łyżki bułki tartej
sól,pieprz do smaku
1 łyżka papryki słodkiej
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka bazylii
Sposób przyrządzenia:
1.Mięso wieprzowe, wątróbki i boczek w całości trzykrotnie zemleć w
maszynce do mięsa.Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na oleju na złoty
kolor.Do masy dodać jajka, bułkę tartą,paprykę pokrojoną w
kostkę,cebulę,natkę pietruszki,przyprawy i wymieszać.
2.Podłużną formę o wymiarach 26x12 cm. wysmarować tłuszczem,obsypać
bułką tartą ,wyłożyć plasterkami boczku,wyłożyć masę mięsną.
3. Piec w temp. 170 stopni przez 70-80 minut. Pasztet pozostawić w formie
do ostudzenia, a następnie wstawić do lodówki.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.