Wielkanocny klops drobiowy z jajkiem

Składniki

Duży tłusty kurczak. Jeśli mamy duża kurę to jeszcze lepiej.
Pęczek natki pietruszki
Ugotowane na twardo jajka . Ilość zależy od wielkości kurczaka.
1 jajko
Sól, pieprz

Sposób przyrządzenia

Zdejmujemy skórę z kurczaka lub kury. 

Mięso oddzielamu od kości i mielimy.

Do zmielonego mięsa dodajemy posiekaną natkę pietruszki sól, pieprz , jajko.

Dokładnie wyrabiamy .

Skórę rozkładamy na stole na nią wykładamy mięso a na mięso jajka. Zwijamy wszystko tak aby skóra pokryła mięso i jajka. 

Jeżeli jest to kura, to możemy zszyć, bo kura ma twardą skórę. 

Jeżeli jest to kurczak, to wiążemy roladę nicią kuchenną. 

Wkładamy do brytfanny i pieczemy aż nabierze złototobrązowego koloru.

Wyjmujemy ostudzoną roladę z brytfanny i chłodzimy w lodówce. 


Na stół podajemy pokrojoną w grube plastry. 


Smacznego!!!