Duży tłusty kurczak. Jeśli mamy duża kurę to jeszcze lepiej.
Pęczek natki pietruszki
Ugotowane na twardo jajka . Ilość zależy od wielkości kurczaka.
1 jajko
Sól, pieprz
Zdejmujemy skórę z kurczaka lub kury.
Mięso oddzielamu od kości i mielimy.
Do zmielonego mięsa dodajemy posiekaną natkę pietruszki sól, pieprz , jajko.
Dokładnie wyrabiamy .
Skórę rozkładamy na stole na nią wykładamy mięso a na mięso jajka. Zwijamy wszystko tak aby skóra pokryła mięso i jajka.
Jeżeli jest to kura, to możemy zszyć, bo kura ma twardą skórę.
Jeżeli jest to kurczak, to wiążemy roladę nicią kuchenną.
Wkładamy do brytfanny i pieczemy aż nabierze złototobrązowego koloru.
Wyjmujemy ostudzoną roladę z brytfanny i chłodzimy w lodówce.
Na stół podajemy pokrojoną w grube plastry.
Smacznego!!!