Cannelloni z mięsem i pieczarkami

Składniki

SKŁADNIKI: 16 rurek makaronu cannelloni, 1/2 kg mięsa mielonego, 40 dag pieczarek, łyżeczka ostrej papryki, sól, pieprz, 3 łyżki pikantnego keczupu, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 duże cebule, ząbek czosnku.

SOS: 3/4 szkl. mleka, 5 łyżek pikantnego keczupu, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, łyżeczka ostrej papryki,sól, pieprz, łyżeczka bazylii, 2 łyżki czerwonego wina, 10 dag startego sera.

Sposób przyrządzenia

1. Makaron podgotować ok. 3 min, odcedzić. Mięsa doprawić. Cebulę, czosnek i grzyby pokroić, podsmażyć razem z mięsem. Dodać ostrą paprykę, keczup i koncentrat. Dobrze wymieszać. Farszem napełniać rurki i ściśle układać w naczyniu żaroodpornym.

2.  Wszystkie składniki, prócz sera, zagotować. Sosem polać rurki, posypać serem. Zapiekać ok. 20 min w temp. 180st.