Zapiekany makaron z warzywami i chrupiącą skórką - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Zapiekany makaron z warzywami i chrupiącą skórką
Zapiekany makaron z warzywami i chrupiącą skórką
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
350g makaronu rurki
1 cukinia
2 pomidory
200 g twarożku śmietankowego
300 ml śmietany
300 ml mleka
3 jajka
2 łyżki natki pietruszki
2 ząbki czosnku
sól,pieprz do smaku
70-80 g startego żółtego sera
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Odcedzić,przelać zimną wodą i dokładnie odsączyć.Makaron podzielić
na 2 części Cukinię umyć,pokroić w plastry.Pomidory umyć,osuszyć i
pokroić w plastry.
Piekarnik rozgrzać do temp.190stopni. Naczynie żaroodporne cienko
wysmarować tłuszczem. Na dno formy wyłożyć pierwszą cześć
makaronu,plastry cukinii i plastry pomidorów.
Dokładnie połączyć jajka,twarożek śmietankowy, mleko
,śmietanę,natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem.Czosnek
zmiażdżyć,dodać do masy. Sosem polać składniki zapiekanki,posypać
serem.
Makaron piec około 45 minut w temp.180 stopni.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.