Włoski makaron z cieciorką i pomidorami - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Włoski makaron z cieciorką i pomidorami
Włoski makaron z cieciorką i pomidorami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
20 dkg drobnego makaronu
1 kg pomidorów
1 puszka cieciorki
świeże zioła (u mnie bazylia, oregano i tymianek)
6 ząbków czosnku
1 papryczka chili
2 liście laurowe
1/2 łyżeczki cukru
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Dodać obrane i pokrojone pomidory.
Posiekać zioła i dorzucić do pomidorów razem z liśćmi laurowymi.
Posolić, popieprzyć, dodać cukier i pokrojoną papryczkę chili. Smażyć do zgęstnienia.
Cieciorkę odcedzić i dodać do sosu.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i wymieszać z sosem. Podawać posypane tartym żółtym serem (ach, powinien być parmezan) i udekorowane bazylią. Smacznego :)
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.