Fioletowe spaghetti - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Fioletowe spaghetti
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
25 dkg łopatki wieprzowej
10 dkg szpinaku mrożonego w liściach
1/4 kapusty czerwonej
1/2 pora
1 śmietana 200g 12%
sól, pieprz
słodka papryka
marynata:
3 ząbki czosnku
1 papryczka chili
1 mały jogurt naturalny
1 łyżeczka koperku
1 łyżeczka soli ziołowej
pieprz
zioła prowansalskie
20 dkg makaronu spaghetti
Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w kostkę, dodać wszystkie składniki marynaty, dokładnie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju. Podlać 1 szklanką gorącej wody, przykryć i dusić aż mięso będzie miękkie. Dodać szpinak, pokrojonego w półplasterki pora i startą na grubej tarce kapustę. Podsmażyć 10 minut.
Do mięsa z warzywami dodać śmietanę wymieszaną z 1/2 łyżeczki soli. Poddusić 10 minut. Doprawić do smaku.
Makaron ugotować al dente. Wymieszać z sosem. Podawać posypane parmezanem. Smacznego :)
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.