MAKARON Z MASŁEM I JAGODAMI - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
MAKARON Z MASŁEM I JAGODAMI
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 30 dag makaronu świderki
• 80 dag jagód
• 4 łyżki masła
• 3-5 łyżek cukru
• Listki mięty lub melisy
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować na półtwardo, odcedzić, przelać letnią wodą. Jagody przebrać, umyć. Rozpuścić masło, wsypać jagody i cukier. Dusić 8-10 minut. Do jagód dodać makaron, wymieszać, mocno zagrzać. Podawać ciepły udekorowany listkami mięty lub melisy.
Do przygotowania tego dania mozna równiez uzyć mrozonych jagód lub ze słoika.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.