SPAGHETTI ZE SZPINAKIEM, FETĄ I OLIWKAMI - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
SPAGHETTI ZE SZPINAKIEM, FETĄ I OLIWKAMI
SPAGHETTI ZE SZPINAKIEM, FETĄ I OLIWKAMI
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 40 dag makaronu spaghetti
• 50 dag mrożonego szpinaku
• 10 pomidorków koktajlowych
• 10 dag marynowanych czarnych oliwek bez pestek
• 30 dag fety
• 2 ząbki czosnku, sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Zamrożony szpinak włożyć do rondla, podlać kilkoma łyżkami wody i ogrzewać na małym ogniu, aż się rozmrozi i zagotuje. Pomidorki koktajlowe umyć i pokroić na ćwiartki. Oliwki pokroić w plasterki, a fetę w kostkę. Przygotowane składniki dodać do szpinaku. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Makaron ugotować al. dente i osączyć. Wyłożyć na talerze, polać przygotowanym sosem i od razu podawać.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.