Makaron z brokułem i sosem serowym

Składniki

makaron (penne lub inne raczej większe kształty)
brokuł (może być mrożony)
śmietana (1 małe opakowanie, ja używam 12%)
ser żółty o wyrazistym smaku, wedle uznania, ja używam tylżyckiego (około 30-40dkg)
DODATKOWO: wędzone udko z kurczaka lub filet z kurczaka pokrojony w kawałeczki i ugotowany do miękkości

Sposób przyrządzenia

W jednym garnku nastawiamy makaron do ugotowania w osolonej wodzie. W drugim garnku nastawiamy brokuł do ugotowania w osolonej wodzie. Na patelnię/do rondla wlewamy śmietanę i wsypujemy starty ser żółty podgrzewamy na wolnym ogniu stale mieszając (lubi się przypalać!). Po ugotowaniu wszystkiego do miękkości i roztopieniu sera i połączeniu ze śmietaną - gotowe, podajemy! Synek lubi wcinać z wędzonym udkiem kurczaka lub oddzielnie ugotowanymi małymi miękkimi kawałkami piersi kurczaka czy indyka. Smacznego :-)