Stokrotka rozsmakował(a) się w tym!
Cebulę obieram, drobno siekam i podsmażam na rozgrzanej oliwie. Ugotowany makaron kroję na mniejsze kawałki. Ser żółty ścieram na tarce na dużych oczkach, a szynkę kroję w małą kosteczkę.
Do miski przekładam posiekany ugotowany makaron, szynkę, ser żółty, ostudzoną podsmażoną cebulę, zioła, bułkę tartą, wbijam jajko i całość dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Z masy formuję kotleciki (u mnie 4 dość duże) i obtaczam w bułce tartej. Kładę kotlety na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażę po kilka minut aż do uzyskania ciemnozłotego koloru. Kotleciki osączam z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.
Danie podaje z sosem pomidorowym.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.