Makaron z kurkami

Składniki


ok. 100 g kurek
1 średnia cebula
1 kopiasta łyżka masła
sól
pieprz
1 mały ząbek czosnku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
2 garście makaronu kokardki

Sposób przyrządzenia

Makaron gotuję w osolonym wrzątku al dente.

Kurki dokładnie oczyszczam. Cebulę obieram i drobno siekam. Masło rozgrzewam na patelni dodaję cebulę i chwilę smażę, dodaję kurki i duszę je na niewielkim ogniu ok. 10-15 minut, aż zmiękną. 
Do kurek z cebulą dodaję drobno posiekany czosnek i posiekaną natkę pietruszki, mieszam. 
Makaron odcedzam, przekładam z powrotem do garnka, w którym się gotował i dodaję zawartość patelni z kurkami. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszam. Wykładam makaron z kurkami na talerze i podaję.