carbonara w wersji light - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
carbonara w wersji light
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
panchetta 200.0 gramów
makaron spaghetti 400.0 gramów
żółtka jajek 2.0 sztuki
parmezan starty 1.0 łyżka
sól i pieprz 1.0 szczypta
cebula biała 0.5 sztuki
mleko sojowe light 300.0 mililitrów
Sposób przyrządzenia:
gotujemy makaron w osolonej wodzie. Panchettę smażymy bez tłuszczu. gdy usmażymy ją na chrupko zdejmujemy i na powstałym tłuszczu smażymy cebulę aż się zeszkli. później dodajemy usmażoną panchettę. mleko mieszamy z żółtkami i dodajemy do panchetty z cebulą i zagotowujemy. dodajemy ugotowany odcedzony makaron. Podajemy gorące.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.