CANNELLONI

Składniki

ok. 500 g mięsa mielonego- 18 rurek makaronu cannelloni
- 1 cebula,jedno jajko
- 3 ząbki czosnku
-- kilka plastrów żółtego sera
- sos beszamelowy
- sól, pieprz, oliwa z oliwek, bazylia, koncentrat pomidorowy
baszamel
50 g masła
50 g mąki
600 ml mleka
szczypta gałki muszlkatołowej
sól
pieprz

Sposób przyrządzenia

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę i czosnek.
Dodajemy mięso mielone i podsmażamy aż przestanie być surowe.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i łączymy z mięsem.Wbijamy jajko i
mieszamy wszystko razem.Tak przygotowany farsz nakładamy do
rurek. Nadziane rurki układamy w żaroodpornym naczyniu.
Całość zalewamy sosem beszamelowym.
beszamel
Masło rozgrzać, zdjąć z ognia i ciągle mieszając dodawać mąkę.
Wymieszać na gładką masę, dodać mleko i ciąglę mieszając
doprowadzić do wrzenia. Beszamel zdjąć z ognia i doprawić gałką,
solą i pieprzem.
Pieczemy cannelloni 30 minut w temperaturze 200 stopni